Monday, January 17, 2011

Mcm Mana Nak Sorok Shoutbox Ni!!!!!!

      Dapat buat blog yg cantik mmg best kan. Ni aku ada tgk blog orang yg dah otai2 ( aku baru start semalam.so bukan otai la :) Tertarik la sgt dgn satu function kat blog dorang ni.Shoutbox yg bleh sorok(Auto Hide).Satu dari kelebihan benda ni ialah dapat menjimatkan ruang kat blog kita yg sendat dgn widget2.Nak buang widget lama sayang la pulak.Setelah puas menyelongkar sumber2 berkaitan dan setelah buat try n error baru la berjaya dgn jayanya..Hiahiahiahia. :P
      Apa kata kalau kita kongsikan benda ni kan.Sbb saya pun baru belajar jgak.Taip pun main hentam je apa ada dlm kepala.
      Bagi yang belum mempunyai shoutbox tu bleh la register dulu kat sini .Dah siap bleh proceed ke acara membubuh kod Shoutmix.
      Setting asal shoutbox jgn di buang.Nanti kena masukkan kat ruang yang saya tunjukkan dlm tu.Kat dlm kod tu tajam2 kan la mata cari  MASUKKAN CODE SHOUTBOX KORANG KAT SINI.Padam mesej tu dan ganti dgn kod shoutbox korang.
      Tak la pandai sgt nak tunjukkan kat kawan2 semua.Tp apa yg ada kita kongsi ye.Selamat mencuba.Apa2 yg x paham sila tanya ye.Malu bertanya sesat di blog kata org dulu2.Ohh ye, lupa pulak ..Kod dia download kat sini ye ---->> AutoHide ShoutBox Html Code
       

4 comments:

AJIB said...

hehe tq2 bro dah dapat,good tutorial...

Max Michael Faramax said...

good..tu pun main hentam je tu bro.

Mr.Peace said...

aku pun nak tq2

Max Michael Faramax said...

amik je..hehhe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...